joi, 24 octombrie 2013

Ardei umpluţi cu cuşcuş

INGREDIENTE
4 ardei
Pentru umplutură
1 ceapă roşie
2 gogoşari
300 g brânză mozzarella
50 g unt
200 g cuşcuş
2-3 roşii
150 g măsline feliate
sare
piper
busuioc verde şi măcinat

PREPARARE
1. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşe în unt până devine sticloasă. Se curăţă între timp gogoşarii, se taie feliuţe subţiri şi se pun peste ceapă. Se lasă să se călească împreună şi se stropesc cu puţină apă călduţă.
2. După ce s-au călit şi gogoşarii, se adaugă roşiile decojite, tăiate mărunt, măslinele feliate şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute. După ce au scăzut, se condimentează cu sare, piper şi busuioc măcinat.
3. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă cuşcuşul. Se amestecă bine şi se lasă acoperită cu un capac. Se taie brânza cubuleţe.
4. Ardeii se spală, se taie jumătăţi, se curăţă de seminţe şi se umplu cu compoziţia preparată. Se adaugă pe deasupra cubuleţele de mozzarella şi se bagă în cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se scot şi se servesc ornaţi cu frunze proaspete de busuioc.


Sursa www.retete.unica.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu