luni, 13 ianuarie 2014

Supa crema de dovlecei

Supa crema din dovlecei cu iaurt si ulei de menta. O bunatate fistichie.

Ingrediente pentru Supa crema de dovlecei
1.2 kg dovlecei
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 cartof mare 
300 ml supa de pui (sau apa pentru varianta vegetariana)
150 ml iaurt (cca 3 linguri iaurt) 
2 linguri ulei
sare, piper
Ulei de menta
15 frunze menta
4 linguri ulei de masline
1 priza sare mare
Portii: 3-4

Supa crema de dovlecei - Preparare
Daca dovleceii sunt mari (au coaja groasa) se curata de coaja, altfel se pot lasa cu coaja. Se taie apoi in doua pe lungime si cu o lingurita se scobeste zona cu seminte. Se taie cuburi.
In uleiul incins se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
Se adauga cuburile de dovlecel, cartoful taiat si el cuburi si supa de pui. Lichidul trebuie sa ajunga cam cu 2 degete sub dovlecei, daca e prea putin lichid completati cu apa (eu am mai pus 1/2 cana de apa). Condimentati cu sare si piper negru.
Aduceti la fierbere. Puneti capacul si fierbeti 20 minute. Dupa acest timp verificati sa fie moi si dovleceii si cartofii.
Se scurge mare parte din lichiul din oala (dovleceii sunt un pic aposi si cel mai probabil nu veti avea nevoie de tot lichidul).
Se mixeaza continutul oalei pana devine piure, adaugand putin lichid daca e necesar. Adaugati iaurtul si mixati bine. Apoi adaugati incet lichid pana supa ajunge la consistenta dorita. Dregati supa de sare si piper.
Striviti menta cu sarea mare intr-un mojar. Adaugati uleiul, cate o lingura pe rand si continuati sa pisati cu miscari circulare.
Serviti supa crema cu ulei de menta si crutoane de paine.

Sursa www.e-retete.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu