vineri, 5 iulie 2013

Lipie libaneza umpluta cu legume

Ingrediente
Pentru aluatul de lipie libaneza:
500 g faina
250 ml apa
30 g drojdie
1 vf cutit de sare
1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
1 dovlecel
1 avocado
1 ardei rosu
patrunjel
4 rosii
masline
2 catei de usturoi

Mod de preparare
In primul rand preparam lipiile libaneze:

Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu lingurita de zahar. Dupa ce incepe sa faca bule, se adauga si faina amestecata cu sarea si se framanta. Se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru 40 de minute, dupa care se imparte in 6.

Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie subtire rotunda ce se prajeste apoi intr-o tigaie, fara ulei.
Dovlecelul se stropeste cu ulei de masline si se soteaza putin cu sare piper si boia.

Avocado-ul se curata si se taie bucati, se stropeste cu suc de lamaie, se adauga maslinele fara samburi, ardeiul rosu si rosiile taiate bucati.

Se adauga si dovlecelul si patrunjelul tocat marunt, se amesteca toate legumele, se mai adauga ulei de masline daca e necesar, si cei 2 catei de usturoi tocati marunt.

Mod de servire
In centrul fiecarei lipii libaneze se adauga legume, se ruleaza si se serveste.

Sursa www.culinar.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu