Ingrediente
Pentru 2 portii:
500 g broccoli
1 bucata de radacina de ghimbir cat o nuca
1 catel de usturoi
jumatate de ardei iute – eu am folosit verde, nu am avut rosu
jumatate de ardei capia
jumatate de lime
1 lingura de ulei de seminte de susan
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1 lingurita de otet balsamic
sare si piper
Pentru 2 portii:
500 g broccoli
1 bucata de radacina de ghimbir cat o nuca
1 catel de usturoi
jumatate de ardei iute – eu am folosit verde, nu am avut rosu
jumatate de ardei capia
jumatate de lime
1 lingura de ulei de seminte de susan
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1 lingurita de otet balsamic
sare si piper
Mod de preparare
Broccoli se taie ca si conopida, in buchetele mici. Se spala sub jet de apa rece si apoi se pun intr-o sita pe o oala cu apa care clocoteste. Peste oala se pune capac. Se fierb in acest mod maxim 10 minute la foc mediu. Se poate prepara si la oala de gatit cu aburi.
Ghimbirul se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica, apoi se pune intr-un castronel.
La fel procedam si cu usturoiul, care se adauga peste ghimbir.
Ardeiul iute se toaca foarte marunt si se pune si el in castronel. Daca nu vreti sa fie sosul iute, eliminati semintele. Daca va place iute, lasati-le.
Adaugam in castron zeama stoarsa de la lime, 1 lingura de ulei de seminte de susan, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de otet balsamic, un praf sanatos de sare si foarte putin piper macinat. Amestecam bine.
Ardeiul capia se toaca marunt.
Cand s-a facut broccoli, se scoate pe farfurie, se presara ardeiul capia tocat si apoi se adauga peste toate sosul, care trebuie imprastiat peste tot. Gustati si, daca mai doriti, mai puteti adauga putina sare si piper, dupa gust.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Broccoli se taie ca si conopida, in buchetele mici. Se spala sub jet de apa rece si apoi se pun intr-o sita pe o oala cu apa care clocoteste. Peste oala se pune capac. Se fierb in acest mod maxim 10 minute la foc mediu. Se poate prepara si la oala de gatit cu aburi.
Ghimbirul se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica, apoi se pune intr-un castronel.
La fel procedam si cu usturoiul, care se adauga peste ghimbir.
Ardeiul iute se toaca foarte marunt si se pune si el in castronel. Daca nu vreti sa fie sosul iute, eliminati semintele. Daca va place iute, lasati-le.
Adaugam in castron zeama stoarsa de la lime, 1 lingura de ulei de seminte de susan, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de otet balsamic, un praf sanatos de sare si foarte putin piper macinat. Amestecam bine.
Ardeiul capia se toaca marunt.
Cand s-a facut broccoli, se scoate pe farfurie, se presara ardeiul capia tocat si apoi se adauga peste toate sosul, care trebuie imprastiat peste tot. Gustati si, daca mai doriti, mai puteti adauga putina sare si piper, dupa gust.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Mod de servire
Broccoli cu ardei capia si sos asiatic se serveste cald, la cina, ca preparat de post sau ca garnitura la fripturi sau gratare.
Broccoli cu ardei capia si sos asiatic se serveste cald, la cina, ca preparat de post sau ca garnitura la fripturi sau gratare.
Sursa:www.culinar.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu