joi, 11 aprilie 2013

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase .

Se pun intr-o strecuratoare de plastic si se pudreaza cu sare.

Se lasa la scurs cam 15 minute. In acest timp pregatim un vas rezistent la cuptor,il ungem cu untul si presaram pesmetul , pe care-l intindem bine pe fundul si marginile vasului. Pe centrul vasului asezam felie langa felie vanata,iar pe margini la fel procedam si cu dovlecelul.
Intr-un castronel batem iaurtul cu sare, piper si apoi turnam compozitia pe toata suprafata legumelor.Bagam vasul in cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 200 grade.Dupa cele 30 de minute scoatem vasul cu grija, presaram cascavalul tocat , apoi dam iar la cuptor legumele pentru inca 5-7 minute.

Se poate servi cu salata sau mujdei de usturoi dupa preferinta ca fel principal sau la o cina mai lejera.

Pofta buna.

Sursa:www.gustos.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu