marți, 23 aprilie 2013

Supa de conopida cu sofran (Gordon)

Ingrediente
500ml supa de pui sau legume
500ml lapte
2 prize de fire de sofran
sare de mare si piper negru proaspat macinat
1 conopida mare, buchetele
25g unt
2 linguri patrunjel tocat
ulei de masline pentru stropit

Mod de preparare
Pune laptele si fondul intr-o cratita si adauga o priza de sofran si un praf de sare. Da in clocot, adauga conopida si sa lasa sa fiarba incet, timp de 5-8 minute pana ce conopida se inmoaie putin.

Scoate cu o spumiera un sfert din buchetelele de conopida si pune-le deoparte intr-un bol. Restul buchetelor de conopida pune-le intr-un blender impreuna cu lichidul in care au fiert (pana la jumatatea vasului). Mixeaza pana obtii un piure fin.

Pune piureul intr-o cratita si adauga lichidul ramas, ca sa obtii o supa deasa. Pune si restul de sofran si pune din la foc mediu si condimenteaza cu sare si piper. Daca ti se pare prea groasa poti sa mai adaugi lichid.

Topeste untul intr-o tigaie, pune conopida pastrata si las-o sa se prajeasca, pana se rumeneste. Adauga jumatate din cantitatea de patrunjel tocat si prajeste pana devine crocant.

Pune buchetelele de conopida prajite impreuna cu patrunjelul in 4 boluri de supa, apoi toarna supa.

Mod de servire
Serveste supa de conopida cu sofran imediat, calda, stropita cu ulei de masline si decorata cu frunze de patrunjel.

Sursa:www.culinar.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu