Ingrediente
1 conopida
1 legatura patrunjel
nucsoara macinata
lapte cat cuprinde
1 cub unt
2 linguri faina
sare, piper
mozzarella
1 conopida
1 legatura patrunjel
nucsoara macinata
lapte cat cuprinde
1 cub unt
2 linguri faina
sare, piper
mozzarella
Mod de preparare
Aceasta reteta de conopida la cuptor este foarte rapida dar extrem de delicioasa. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.
In primul rand separam conopida in buchete mici, punem apa cu sare la fiert, iar cand fierbe apa punem si buchetelele de conopida pentru 5 minute.
Intre timp pregatim sosul bechamel, pentru ca trebuie sa se raceasca putin. Topim cubul de unt la foc mic. Cand acesta este topit, adaugam cele doua linguri de faina, amestecam bine, si incepem sa adaugam lapte, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Focul il lasam tot mic si amestecam mereu, sa nu se prinda de fund. Adaugam nucsoara proaspat rasa, sare si piper dupa gust. Sosul bechamel il lasam sa dea in clocot, dupa care oprim focul, adaugam patrunjelul tocat si mai amestecam in el 5 minute, pana se racoreste putin, ca sa nu se formeze pojchita deasupra. Lasam deoparte.
Scurgem conopida de apa si ungem o tava pentru cuptor cu unt. Asezam buchetele de conopida in tava, turnam deasupra sosul bechamel si mozzarella. Dam tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Mod de servire
Conopida la cuptor cu sos bechamel se serveste calda, ca fel principal sau ca si garnitura la fripturi.
Sursa:www.culinar.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu