Ingrediente
1,5 kg sparanghel
500 g margarină
1/2 lingurita zah[r
1 lingurita ulei
câteva frunzuliţe de roiniţă
sare
piper
Pentru sos
30 g margarină
1 lingura făină
pătrunjel verde
câteva linguri de apă
1,5 kg sparanghel
500 g margarină
1/2 lingurita zah[r
1 lingurita ulei
câteva frunzuliţe de roiniţă
sare
piper
Pentru sos
30 g margarină
1 lingura făină
pătrunjel verde
câteva linguri de apă
Preparare:
1. Sparanghelul alb se curăţă dinspre vârf înspre bază. Capetele lemnoase se îndepărtează.
2. Pentru ca sparanghelul să fiarbă uniform, trebuie să stea în poziţie verticală. Într-o oală mai înaltă decât sparanghelul se pune apa, ca să acopere 1/3, şi se fierbe 9-15 minute, la foc potrivit. Se adaugă în apa de fiert 1 linguriţă de margarină, 1 linguriţă de sare pentru fiecare litru de apă, ½ linguriţă de zahăr, 1 linguriţă ulei şi câteva frunzuliţe de roiniţă.
3. Se scurge de apă şi se aranjează pe farfurie, iar deasupra se face un sos alb din ingredientele de mai sus. Se decorează cu pătrunjel verde şi cu bucăţăle de tofu.
1. Sparanghelul alb se curăţă dinspre vârf înspre bază. Capetele lemnoase se îndepărtează.
2. Pentru ca sparanghelul să fiarbă uniform, trebuie să stea în poziţie verticală. Într-o oală mai înaltă decât sparanghelul se pune apa, ca să acopere 1/3, şi se fierbe 9-15 minute, la foc potrivit. Se adaugă în apa de fiert 1 linguriţă de margarină, 1 linguriţă de sare pentru fiecare litru de apă, ½ linguriţă de zahăr, 1 linguriţă ulei şi câteva frunzuliţe de roiniţă.
3. Se scurge de apă şi se aranjează pe farfurie, iar deasupra se face un sos alb din ingredientele de mai sus. Se decorează cu pătrunjel verde şi cu bucăţăle de tofu.
Sursa:www.unica.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu