Daca tot am copt cartofi pentru reteta de ieri, mi-am zis sa nu ard gazul degeaba si sa pun cativa cartofi in plus, ca sa fac o portie de gnocchi cu spanac si sos gorgonzola. Evident, pentru o varianta super rapida se pot folosi gnocchi cumparati. Insa asupra mea, preparatul si mai ales modelatul de gnocchi, are efect relaxant, asa ca prefer sa-i fac in casa de cate ori am timp.
Ingrediente pentru Gnocchi cu spanac in sos gorgonzola
Gnocchi cu spanac
500 gr cartofi fainosi (fierti in coaja)
1 ou
125 gr faina
1/2 lingura ulei
150 gr spanac
sare
Sos gorgonzola cu spanac
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
400 ml lapte fierbinte
120 gr branza gorgonzola
50 gr spanac (preferabil tanar)
sare, nucsoara
Portii: 4-5
Gnocchi cu spanac in sos gorgonzola - Preparare
Ingrediente pentru Gnocchi cu spanac in sos gorgonzola
Gnocchi cu spanac
500 gr cartofi fainosi (fierti in coaja)
1 ou
125 gr faina
1/2 lingura ulei
150 gr spanac
sare
Sos gorgonzola cu spanac
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
400 ml lapte fierbinte
120 gr branza gorgonzola
50 gr spanac (preferabil tanar)
sare, nucsoara
Portii: 4-5
Gnocchi cu spanac in sos gorgonzola - Preparare
Oparim spanacul pentru gnocchi astfel: il punem intr-o strecuratoare si turnam apa fiarta peste el. Il lasam asa 5 minute, sa se scurga bine, apoi il stoarcem in pumn pana iese cat mai multa apa din el. Se toaca foarte marunt (in robot sau manual).
Se prepara gnocchi dupa instructiunile de aici (1/2 portie; cartofii mei au fost copti, curatati de coaja si striviti cu presa cu o zi inainte; apoi i-am pus la frigider acoperiti cu folie pana am avut nevoie de ei). Singura diferenta este ca la pasul 3 am adaugat si spanacul maruntit in aluatul de gnocchi. In plus, nu i-am format in modul traditional ci le-am dat o forma alungita, ca a unei mingi de rugby astfel: am frecat fiecare bucatica intre palme de cateva ori; puneti doar o presiune mica asupra aluatului cand il formati!
Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala mare. Cand fierbe dati focul la mic sa nu clocoteasca foarte tare. Adaugati gnocchi si fierbeti-i 2 minute dupa ce se ridica la suprafata. Fierbeti gnocchi in ture, nu ii inghesuiti prea tare in oala. Gnocchi fierti se scot cu spumiera intr-un bol.
Oparim spanacul pentru sos sos astfel: il punem intr-o strecuratoare si turnam apa fiarta peste el. Il lasam sa se scurga bine. Daca frunzele sunt mai mari se pot taia, daca sunt tinere, se lasa intregi.
Preparati apoi sosul dupa instructiunile de aici. Singura diferenta este ca am folosit mai mult lapte ca sa-mi iasa sosul mai moale. Se va ingrosa suficient cand adaugam branza. Se trage sosul de pe foc si se adauga branza taiata cubulete, amestecandu-se pana se topeste. Se condimenteaza sosul cu sare si nucsoara dupa gust.
Se adauga spanacul oparit in sos.
Se adauga sos peste gnocchi si se amesteca usor. Puneti cat sos doriti, astfel incat sa aiba consistenta dorita. Unora le place cu putin sos, altora sa inoate gnocchi in sos...
Se serveste cald.
Sursa:www.e-retete.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu