luni, 11 martie 2013

Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci

Salata de vinete se afla in topul preferintelor mele culinare, alaturi de salata de ardei copti. Si pentru ca imi place atat de mult, de-a lungul vremii, am incercat mai multe variante.

Azi va propun inca o salata de vinete, de aceasta data cu ardei copt si ciuperci. Nu e o reteta complicata si trecand peste faza coptului, e chiar grozava, mai ales ca se poate pastra la frigider si va puteti infrupta in voie cateva zile.

Ingrediente:
4 vinete
3 ardei
cateva ciuperci
1 ceapa
2-3 linguri maioneza de casa
50 ml ulei
sare si piper
fulgi de usturoi

Vinetele si ardeii se coc pe tabla speciala pentru copt. Se curata de coaja, fara a lasa bucati arse, inmuind mana in apa rece, daca este necesar.

Vinetele curatate se pun pe un fund de lemn, se presara cu sare si se lasa sa se raceasca complet si sa se scurga de excesul de zeama, apoi se toaca cu tocator de lemn.

Ardeilor curatati de coaja li se scot cotoarele si semintele, apoi se toaca marunt.

Ceapa tocata marunt o punem la calit in putin ulei si 2 linguri cu apa. Cand s-a inmuiat adaugam ciupercile taiate cubulete. Lasam pe foc pana se evapora toata apa lasata de ciuperci. Lasam la racit, apoi maruntim bine cu ajutorul robotului.


Intr-un castron amestecam vinetele tocate cu ardeii si compozitia cu ciuperci. Turnam uleiul si omogenizam. Punem apoi si maioneza, mai multa sau mai putina, dupa preferinta. Potrivim gustul de sare si piper, condimentam cu cativa fulgi de usturoi si dam la rece pana in momentul servirii.


Sursa:www.dulciurifeldefel.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu