miercuri, 27 martie 2013

Spanac cu naut

Postul Pastelui poate fi foarte usor daca aveti retetele potrivite la indemana. Iar aceasta reteta de inspiratie spaniola este exact ce aveti nevoie, fiind nutritiva si gustoasa. Si am terminat-o in mai putin de 20 de minute. Este una dintre cele mai populare tapas care se servesc in Sevilla (orasul cu cele mai multe, bune si vechi tapas baruri). Se mai numeste "spanac andaluz".

Ingrediente pentru Spanac cu naut
400 gr spanac (proaspat sau congelat)
250 gr naut fiert
1 felie mare de paine veche (cca 50 gr)
2-3 catei mari de usturoi
1/2 lingurita boia afumata (sau boia dulce)
1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
8 rasnite fulgi de chili
2 lingurite otet de sherry/jerez (sau otet de vin rosu)
5 linguri cu varf sos de rosii spaniol (sofrito)
sare, piper negru
6 linguri ulei masline

Portii: 4

Spanac cu naut - Preparare

1.Daca spanacul e proaspat se soteaza in 2 linguri ulei incins pana se inmoaie. Daca spanacul este congelat se soteaza in 2 linguri de ulei pana se decongeleaza. Se scoate din tigaie.
2.Se pun in tigaie restul de ulei (4 linguri) impreuna cu felia de paine si usturoiul curata, dar intreg. Se prajeste painea pana e rumena pe ambele parti. Usturoiul se va rumeni si el in acest timp.
3.Se transfera in robot tot continutul tigaii si se mixeaza. Se adauga chimionul, boiaua afumata, chili, otetul si 250 ml apa. Se mixeaza pana se obtine un sos fin.
4.Se pune sosul de paine inapoi in tigaie, impreuna cu nautul si sosul de rosii. Se fierb impreuna timp de 2 minute.
5.Spanacul daca a fost proaspat il tocati marunt cu cutitul sau in robot.
6.Se adauga spanacul tocat in sosul fierbinte si se condimenteaza totul cu sare si piper dupa gust. Se fierbe totul inca 5 minute.
7.Se serveste cu paine prajita sau cu oua ochiuri, daca nu e post.

Sursa:www.e-retete.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu