joi, 7 martie 2013

Tartine cu roșii coapte și pesto de mentă

Ingrediente
8 roșii medii, tăiate pe jumătate
4 linguri ulei de măsline extravirgin
4 felii de pâine integrală
1 cățel de usturoi
25g semințe de pin, prăjite
1 legătură mică de mentă
1 lingură de oțet balsamic
100g de ricotta
salată verde, pentru servit (opțional)

Mod de preparare


1. Încinge cuptorul la 190ºC/gaz 5. Pune jumătățile de roșii într-o tavă, așezate într-un singur strat. Stropește-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le bine și dă-le la cuptor timp de 20 de minute. Lasă-le deoparte.
2. Prăjește pâinea, aromeaz-o cu usturoiul (păstrează cățelul întreg pentru a-l adăuga în pesto). Unge pâinea cu ulei de măsline și așaz-o pe farfurii.
3. Folosește un robot de bucătărie pentru a mărunți semințele de pin, menta, usturoiul, uleiul de măsline rămas și oțetul balsamic. Mixează-le până obții o pastă. Unge pâinea cu ricotta, apoi așază felii de roșii coapte și stropește-le cu sosul pesto. Servește alături de o salată, dacă dorești.

4. V.N. per porție: 333 kilocalorii, 10g proteine, 20g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 28g carbohidrați, 5g fibre, 8g zahăr, 0,8g sare

Sursa: www.goodfood.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu