- 1 1/2 cesti apa
- 1/2 ceasca ceapa rosie, taiata marunt
- 1 lingurita sofran
- 1/2 ceasca rosii proaspete, taiate cubulete
- 1/2 lingurita chimion macinat
- 1/2 ceasca ardei verde, taiat
- 1 ceasca orez nefiert
- 1 lingurita patrunjel
- 1/3 dressing italian, fara grasime
- 1/4 lingurita ardei iute rosu, tocat (sau boia iute)
- 2 lingurite de boia de ardei dulce
- 2 cesti fasole neagra fiarta, sau din conserva, pusa la scurs
Reteta:
Pasul 1. Combina apa, sofranul si chimionul intr-o cratita mai mare si pune la fiert. Adauga orezul, asteapta sa fiarba, da apoi focul la mic, acopera si asteapta in jur de 30 de minute, pana cand orezul devine moale. Scurge lichidul in exces si lasa orezul sa se raceasca, la temperatura camerei.
Pasul 2. Combina dressingul italian si boiaua dulce.
Pasul 3. Amesteca orezul racit, ceapa, rosia, ardeiul verde, patrunjel, ardeiul iute si fasolea. Toarna sosul deasupra si mai amesteca o data, pentru a patrunde in toate ingredientele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu