vineri, 15 martie 2013

Lasagna mignon cu sparanghel și mozzarella

Ingrediente

8 foi de lasagna
500 g sparanghel
250 g mozzarella
125 g parmezan ras
1 cățel de usturoi
45 ml ulei de măsline
20 g unt
sare


Mod de preparare

1. Rupem vârfurile sparanghelului si tulpina până aproape de bază, unde devine deja lemnoasă. Îl spălăm si îl punem la fiert în apă clocotită pentru cca 10 minute. După ce a fiert complet, îl scoatem din apă, îl trecem printr-un jet de apă rece si îl lăsăm la scurs si la răcit.

2. După ce s-a răcit îl mixăm la robot împreună cu un cătel de usturoi curătat, parmezanul si uleiul de măsline. Mixăm până obtinem o cremă. Separat, opărim 3 minute foile de lasagna în apă fiartă cu o lingură de ulei de măsline si un vârf de sare. Le scoatem din apă si le lăsăm să se răcească.

3. Tapetăm formele cu putin unt, asezăm o foaie de lasagna în tăvită, o ungem cu cremă de sparanghel, iar deasupra presărăm câteva bucătele de mozzarella

4. Acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu cremă de sparanghel si mozzarella. Formăm patru straturi de foi, iar pe ultima o ungem cu cremă de sparanghel, mozzarella si un strop de ulei de măsline. Coacem lasagnele la 160°C pentru 25-30 minute. Le servim calde.

5. E bine de știut! Când cumpărăm sparanghel trebuie să ne asigurăm că vârfurile sunt complet drepte și dure și nu se rup dacă le îndoim puţin. De asemenea, culoarea sparanghelului trebuie să fie de un verde viu iar tulpina nu trebuie să fie foarte lemnoasă. Cu cât este mai lemnoasă cu atât sparanghelul este mai vechi. Îl conservăm la frigider, învelit într-o cârpă umedă, nu mai mult de 3-4 zile.

Sursa:www.ecuisine.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu